Pressmeddelande

Länna 2023-01-16

Jomeda - Daniel Dahlgren, Mecki Granberg & Johny Åkerlund
Daniel Dahlgren, Mecki Granberg & Johny Åkerlund

Jomeda AB har förvärvat 90% av aktierna i Extronic Elektronik AB

Jomeda AB, bestående av Daniel Dahlgren, Johny Åkerlund och Mecki Granberg, som har jobbat på Extronic Elektronik i många år, har förvärvat 90% av aktierna i Extronic Elektronik AB. Målet är att stärka företagets erbjudande till kunder genom att bli en helhetsleverantör av sensorer och säkerhetsprodukter.

Genom köpet av Extronic Elektronik vill man också säkerställa sin position på marknaden och fortsätta att utveckla och sälja produkter som sensorer, produkter med Casambi-teknik, egenutvecklade produkter samt säkerhetsprodukter från Ksenia Security. Extronic Elektronik har varit distributör för Ksenia Security sedan 2012 som tillverkar säkerhetsprodukter och larmsystem lares 4.0.

Affärsidén, visionen och värdeorden för Extronic Elektronik är att utveckla och sälja unika och högkvalitativa produkter för belysningsstyrning och säkerhetsprodukter, att möjliggöra en hållbar framtid genom att kombinera kreativitet och strategi med passion för energibesparande system och produkter, och att eftersträva kvalité, lyhördhet, hög leveransnivå och miljömedvetenhet.

VD för Extronic Elektronik kommer fortfarande att vara Daniel Dahlgren. Ägaren Andreas Danell som kommer att behålla 10% av aktierna, säger att det känns fantastiskt att anställda köper bolaget och att de tillsammans kan ta nästa steg och utveckla bolaget vidare. Målet är att i idag och i framtiden erbjuda unika produkter och system med kvalité och kunden i fokus.

För mer information kontakta Daniel Dahlgren 08-609 29 17.